De Autonome

Aktive Maritime Seniorer

VSB’s aktive maritime seniorer – ’De autonome’.

Start på udflugtVSB’s aktive maritime seniorer – i daglig tale De autonome – er et udvalg for de lidt ældre medlemmer i VSB, der sætter pris på aktiviteter og socialt samvær med andre ældre VSB-sejlere, i og uden for sejlsæsonen.

Vore aktiviteter falder i fire hovedområder:

  • Møder en gang om måneden i vintersæsonen
  • Besøg hos forskellige virksomheder og institutioner af interesse
  • Fælles sejludflugter til nærliggende havn
  • Praktisk arbejde på havnen

Møder i vintersæsonen

Vi mødes den første torsdag kl. 10 i månederne september til og med maj. Mødets varighed strækker sig over er par timer, hvor vi samles over en kop kaffe. Her taler vi om seniorernes aktiviteter og får en god sejlersnak. Vi kan også invitere en ekstern gæst til at give foredrag af interesse, ligesom vi selv kan bidrage med beretninger om spændende og interessante oplevelser.

Prikken over i’et er torsdagsmødet i januar, hvor vi inviterer damerne til nytårsfrokost.

Besøg hos virksomheder og institutioner

2014-09-18 VSB-A hos DC 3 i Roskilde (6)Vi har efterhånden besøgt mange virksomheder, der gæstfrit har taget imod os og berettet om deres aktiviteter. I flæng kan nævnes: Rederierne Mærsk, Torm, Norden og Clipper. Teknisk museum og Jernbanemuseet, DieselHouse og Dieselmotormuseet i Rødvig. Besøgene afvikles hyppigt over en eftermiddag, men vi har også været på udflugter som f.eks. til containerhavnen i Århus hvor vi også var gæster containerskibet på MAERSK Stockholm, i Frederikshavn for at se på Isbryderne og været på besøg med sejlads med hurtigfærgen Odden-Århus, med Scandlines Gedser-Rostock, med flere.

Siden starten i 2004 har vi i 2017 rundet virksomhedsbesøg nr. 100.

Fælles sejludflugter til nærliggende havne

To gange i sejlsæsonen sejler vi i fællesskab til en nærliggende havn – syd for broen i hvert fald – medbringende frokost. Vi får en herlig sejltur både ud og hjem, en god frokost og en masse fornøjeligt samvær.

Praktisk arbejde på havnen

Autonome arbejder (3)Fra tid til anden spørger VSB’s bestyrelse, om vi vil være behjælpelige med dette eller hint praktiske arbejde. Hvis vi synes, det er en god idé slår vi til og udfører det gerne. Det er naturligvis helt frivilligt at være med til at udføre nævnte opgaver. Af lidt markante opgaver vi har udført kan nævnes, at vi har malet klubhuset udvendigt, forlænget en af jollebroerne, beskåret planter på landpladsen med meget mere.

VSB’s aktive maritime seniorer er åbne for alle ”gamle drenge” i VSB, der har rundet de 60. Der opkræves ikke noget særskilt kontingent, men dog et startindskud på 50 kr.

Du er velkommen hos VSB’s aktive maritime seniorer.

HPIM4147 HPIM4142  HPIM4149

Ankermand:
Stig Sandvang. Tel. 46 35 75 53. Email stig.sandvang@gmail.com