Udstilling – Livet på Nordkaperen

VSB Sejlerskole – Familiesejlads
21. juni 2018
Løvfaldstur 2018
11. juli 2018

Udstilling – Livet på Nordkaperen

Med Troels Kløvedals skib “Nordkaperen” har Dan Hjort Nielsen besejlet Middelhavet, Stillehavet og det Indiske Ocean.  Dan skriver følgende:

I år 2000 da mine kone Winnie og jeg blev pensionister, efter et langt liv som henholdsvis sygehjælper og handelsskolelærer, fik vi muligheden for at komme ud og sejle med Troels Kløvedals skib. Dette blev en rejseoplevelse for livet, og de “eksploderende” farver på denne side af kloden lagde grundstenen for mange af de farvevalg, som er kendetegnet ved mine billeder.

Vi fløj 26 timer for at komme om på den anden side af jorden, og påmønstrede det gamle skib langt ude i Stillehavet. Destinationen var de små stillehavsøer Rarotonga og Tongareva.

Da vi sad på Nordkaperens dæk og kiggede ud på verden, slog det os, hvor fredfyldt denne del af kloden er. Det var i sandhed en anden verden vi var nået ud til. Begrebet tid var ikkeeksisterende herude, og det vi ikke nåede i dag, det kunne vi nå i morgen.

For hvert sømil vi tilbagelagde eksploderede farverne. Vandets farver i lagunen var fantastiske, og skiftede fra mørkeblå til turkis og flød over i grønne nuancer. Om natten sov vi på dækket og oplevede den smukkeste dybsorte stjernehimmel – og vi tænkte tit “hvem der dog bare havde haft et staffeli og et lærred” for så var vi stået op for at male og sanse, hvad vi så.

Det kan være lidt voldsomt, at opleve livet under havoverfladen for første gang, og det var bogstaveligt talt en helt anden verden vi “dykkede ned i”. Verdenen under havoverfladen var eventyrlig og frodig, med alle mulige farvestrålende fisk og fantastiske koraller i regnbuens farver.

Vi fik skam også indfriet alle forventninger ved vores første snorkeldyk, da vi både oplevede en flok sorttippet hajer, en enkelt gråhaj og en djævlerokke.

Djævlerokken virkede ved første øjekast frygtindgydende med dens store vingefang og spøgelsesagtige bevægelser. Men jo længere tid vi tilbragte i selskab med dette fantastiske dyr, udstrålede den også ro og afspejlede denne særlige og fredfyldte del af kloden, hvor vi befandt os – og som en stor “hav-engel” gled den roligt videre og forsvandt i havets turkisblå farver.

Da eventyret med Nordkaperen var ved vejs ende, besluttede vi, at vi ville male, tegne og modellere alle vores oplevelser, når vi kom hjem.

Det er efterhånden mange år siden, men rejsen satte ekstra gang i kreativiteten, og vi har dagligt lige siden leget med oliefarver, ler og papir.

Du kan se malerierne, keramik, skulptur i Langes Magasin Østergade 3, Frederikssund fra den 3.juli til 9.juli 2018 (åbent alle dage fra kl.12.00-17.00).

Vi indbyder alle VSB medlemmer til min 80 års reception lørdag den 7. juli 2018 Kl. 11.00- 13.00 Østergade 3, Frederikssund.

Comments are closed.